Saturday, March 2, 2013

Stoppen met roken drug verdient een kans ondanks rapporten - MinnPost

Ongeveer zes weken geleden, vrijgegeven de Amerikaanse Food and Drug Administration een verklaring over een herziening van de voortdurende veiligheid van Chantix, het Roman stoppen met roken drug goedgekeurd in mei 2006.

De mededeling gericht op meldingen van depressieve stemmingen, suïcidale gedachten en veranderingen in de emotie en gedrag binnen dagen tot weken Chantix te starten. Opgemerkt ook een "hoogst-bekend gemaakte geval van grillig gedrag leidt tot de dood van een patiënt met behulp van Chantix."

Het duurde niet lang om te ontdekken dat het zeer publiciteit geval Carter Albrecht, een musicus Dallas vooral bekend als de toetsenist van Edie Brickell en de New Bohemians betrokken. Een ABC News-verslag getiteld "Vriendin is van mening Chantix bijgedragen tot de dood van Texas musicus") en anderen gaf de volgende gegevens:

Een week na het starten van Chantix, Albrecht en zijn vriendin weer thuis na een paar drankjes in een lokale bar. Toen Albrecht werd geleidelijk meer opgewonden, verward en ongewoon agressief, zijn vriendin sloten hem uit het huis. Hij eindigde waanzinnig gebons op de deur van de rug van zijn buurman, zal "Smokey" Logg. Uit de slaap geschrokken en bang voor zijn veiligheid, waarschuwde Logg Albrecht dat hij een pistool had dan vuurde een zelf-beschreven "waarschuwing schot", die het bovenste gedeelte van de deur en de essentiële gedeelten van Albrecht van hersenen doorkruist. Albrecht overleed op de scène.

Betasten voor antwoorden op deze tragedie onbegrijpelijk, waren Albrecht van rouwende vriendin en een Gemeenschap van muzikant vrienden snel schuld Chantix. Zij niet de schuld van alcohol (Albrecht van bloed-alcoholgehalte was 0,29) of de Wapenwetgeving in Texas, die een verplichting voor een slachtoffer van een misdrijf te trekken voordat ik reageer met dodelijk geweld te verwijderen. Logg niet alle lasten onder ogen zien.

Alcohol en drugs zijn nooit een goede mixIn geval, de bijwerkingen van Chantix en het recht om wapens te dragen mag niet lichtvaardig worden genomen. Pfizer, de fabrikant van het niet-nicotine voorgeschreven medicijn, maakt geen specifieke claims over mengen Chantix en alcohol. Maar als een regel geen drug fabrikant aanraadt mengen van drank en drugs, met name wanneer het geneesmiddel door de hersenen werkt. De vreemde nachtmerries had Albrecht de week vóór zijn dood zijn een bekende bijwerking van Chantix; Slaapgebrek kan hebben zijn hersenen gevoeliger zijn voor de effecten van alcohol gemaakt en misschien aangewakkerd zijn psychotische te breken.

Zoals de FDA veiligheidsoverzicht opmerkt, is er een complexe relatie tussen roken, stoppen met roken en geestelijke gezondheid. Ten eerste, roken is gemeenschappelijker in mensen met geestelijke gezondheidsproblemen. Hoewel 21 procent van de Amerikanen rook, mensen met psychiatrische aandoeningen zijn twee keer zoveel kans om te roken als de algemene bevolking, en ze roken zwaarder. Ten tweede, kan iedereen die door terugtrekking van nicotine gaat ervaring symptomen van depressie en een verslechtering van hun ziekte.

Wat zal komen van deze case reports op Chantix is onduidelijk. Net als bij alle nieuwe drugs, misschien sommige bijwerkingen die niet herkenbaar in de aanvankelijke studies nodig is door de FDA aan het licht komen als de drug hits de markt en tientallen duizenden patiënten beginnen te nemen.

Goedkeuring door de FDA studies voor Chantix betrokken 4.500 patiënten. Volgens Dr. Marc Manley, hoofd van tabak-beëindiging programma's bij BlueCross BlueShield van Minnesota, gebruikt 46.000 van de verzekeraar leden Chantix in alleen de eerste drie kwartalen van 2007. De ervaring is goed geweest.

"We zijn zich bewust van de aankondiging van de veiligheid van de FDA, maar de nummers zijn op dit moment zeer, zeer kleine, en we hebben niets gezien in onze gebruikers om te suggereren is er een probleem," Manley opgemerkt. "Elke keer een nieuwe drug voor Rookvrije terugtrekking uit komt, er is altijd een roer over potentiële problemen. Ik herinner me toen de nicotine patches kwam uit, er waren artikelen coming out zeggen dat ze werden veroorzaakt hartaanvallen omdat mensen werden overdosis op hen, die moeilijk te geloven omdat historisch nicotine patches aanzienlijk onder gedoseerd zijn was." De bezorgdheid ongegrond blijkt te zijn.

Aangezien meer mensen te vroeg dan om een andere reden, met inbegrip van de buurman handvuurwapen, roken is dodelijk Chantix zou een levensreddende medicijnen en moeten wij het tijd. We kunnen zelfs nodig om te werken met een meer ernstige bijwerking Profiel van Chantix omdat nicotineverslaving een ernstige ziekte is. Nog, we niet moeten laten een high-profile geval als Carter Albrecht voortijdig snuff out een veelbelovende stoppen met roken drug. Te veel wordt bedreigd.

Hulp nodig?Gratis stoppen met roken coaching service voor BlueCross BlueShield van Minnesota's leden is beschikbaar op 1-888-662-blauw (2583).

ClearWay Minnesota's stoppen-lijn dienst voor niet-verzekerde of underinsured Minnesotans 1-888-354-PLAN (7526 is) of online.

No comments:

Post a Comment