Sunday, March 17, 2013

Testosteron kan helpen bestrijden Diabetes bij Baby Boomer mannen - Fort Wayne Journal Gazette

Tokyo-TOKYO — Wanneer Gary Wittert begon op zoek naar tubby mannelijke baby boomers deel te nemen aan een klinische proef vorige maand, hij kreeg 800 vrijwilligers in een dag. De loting: vrije testosteron injecties.

Wittert, een professor in de geneeskunde aan de Universiteit van Adelaide, en zijn collega's vermoed het geslachtshormoon bekend om libido en de daaraan gehechte spiermassa te vergroten kan ook helpen voorkomen dat een vorm van diabetes, die de neiging om te staken later in het leven en meer dan 330 miljoen mensen wereldwijd treft.

De steroïde, welke wielrenner Lance Armstrong toegelaten tot het gebruik in het winnen van zeven titels van de Tour de France, zou kunnen gaan van zijn populair onder de mensen "op zoek naar een nieuw elan voor hun seksleven" aan het worden een mainstream therapie als de proef, de grootste test van testosteron van potentieel ter bestrijding van diabetes, laat positieve resultaten zien, zei Stuart Roberts, een analist van de gezondheidszorg met Bell Potter effecten in Sydney.

"De Wittert-studie zullen de echte kicker hier," zei Roberts in een telefonisch interview. "Dit is wat u krijgt uit de buurt van de 'snigger factor' met testosteron. En, omdat testosteron is goedkoop en gemakkelijk te maken, het zal niet een impost aan het gezondheidszorg systeem."

Ontvangsten uit de verkoop van het voorschrift in de Verenigde Staten groeide vertienvoudigd tot $2.2 miljard sinds 2001. Nieuwere actueel gel formuleringen zijn aansporen 20 procent-een-jaar groei van de markt, die 5 miljard dollar tegen 2017, wereldwijde industrie analist, een onderzoek San Jose, Californië gebaseerde bedrijf, zei afgelopen April zal bereiken.

In Australië, waar testosteron voorschriften ook klimmen zijn, vraag is aangespoord door wat David Handelsman, een professor in de geneeskunde aan de Universiteit van Sydney, wordt beschreven als een "anti-veroudert kabaal" gericht op goedgelovige mannen.

"Ze denk dat testosteron is de essentie van mannelijkheid en het zal verlengen hun jeugdige kracht voor altijd," zei Handelsman, wiens onderzoek richt zich op mannelijke reproductieve gezondheid. "Ze bent overtuigd omdat seks verkoopt en iets te maken heeft met seks en reproductie is gemakkelijk op de markt."

Ongeveer 5 miljoen Amerikaanse mannen produceren niet genoeg van het hormoon volgens de National Institutes of Health. Een studie in Europa gepubliceerd een decennium geleden vond een op de vijf mannen boven de 50 is matige tot ernstige symptomen van een tekort van testosteron. Minder dan 2 procent van de gevallen buiten de VS worden behandeld, schreef Malcolm Carruthers bij Londen's Centre for Men's Health, in een artikel van 2009.

"Zoals de opwarming van de aarde, bewust te maken van de effecten van testosteron deficiëntie ook groeit als het grote publiek de oceanen van de beschikbare informatie op het Internet surfen, maar de voorwaarde nog steeds grotendeels niet-herkende en onbehandeld blijft," Carruthers schreef.

Vervangende therapie is gebruikt sinds de jaren 1930 voor de behandeling van de mannen met medische aandoeningen, zoals het Klinefelter-syndroom, waardoor testosteron tekortkomingen leidt tot lage energetische waarde, slechte concentratie, verminderde seksuele drang, verlies van spierkracht en verhoogd risico op osteoporose.

Atleten, met name sport amateurs, testosteron heb gebruikt om de te stimuleren spiergroei sinds de jaren vijftig, en wielrenner Armstrong zei vorige maand nam hij het verboden performance - verhogen hormoon naast Erytropoëtine en bloedtransfusies. Het hormoon kan worden toegediend via injecties, gels, patches, pillen en tandvlees tabletten bekend als troches.

"Het is erg populair," zei Handelsman aan de Universiteit van Sydney in een telefonisch interview. "Niemand antipathieën wezen van testosteron. Het is stemming-opheffend."

Het zorgt voor potentiële gezondheidsrisico's. Bij mannen, hoge niveaus kunnen leiden tot symptomen zoals acne, agressie, impotentie, lever dysfunctie, vermindering van testiculaire atrofie en sperma, uitbreiding van de borst en kaalheid.

Een studie van testosteron gebruiken bij oudere mannen, gefinancierd door het Amerikaanse nationale Instituut aan veroudering en beheerd door Shalender Bhasin Boston Medical Center, in 2009 was gestopt omdat een audit gevonden het veroorzaakt meer hartaanvallen en hypertensie.

"Mensen die bij zeer hoge doses gebruiken kan manic geworden en kunnen vliegen van het handvat en gevaarlijk geworden," zei Handelsman.

Testosteron niveaus kunnen variëren afhankelijk van de tijd van de dag, de test gebruikt, de leeftijd van mannen bemonsterd en hun gezondheid, volgens Carolyn Allan, een medisch adviseur naar andrologie Australië, een overheid-gefinancierd onderzoek en onderwijs centrum in Melbourne.

Een normale bereik voor gezonde, jonge volwassen mannen is 8 tot en met 27 nanomolars per liter. Niveaus vallen meestal met 1 tot 2 procent per jaar, van over leeftijd 30, zegt Allan.

Er is enige controverse over de vraag of een daling van testosteron gewoon gevolg van leeftijd of medische voorwaarden die steeds vaker op oudere leeftijd optreden, zei Ronald Swerdloff, professor in de geneeskunde en chef van de endocrinologie op Harbor-UCLA Medical Center in Los Angeles.

Testosteron moeten boven de 8 nanomolars om te voorkomen dat erectiele disfunctie en boven 10 om te voorkomen dat botverlies, zei Allan. Niveaus boven 15 zal helpen beschermen tegen de toegenomen ophoping van lichaamsvet en een kwijnende libido.

De bevindingen van een studie in Duitsland gepresenteerd tijdens een medische bijeenkomst van juni toonde dat het hormoon geholpen zwaarlijvige mannen met weinig testosteron niveaus gewicht verliezen en houden het uit. De studie volgde 214 mannen voor ten minste twee jaar en 115 voor ten minste vijf. Hun cholesterol, bloed-suiker en bloeddruk ook verbeterd met de behandeling.

Australië's National Health and Medical Research Council begaat een 4,5 miljoen dollar ($ 4,6 miljoen) aan een studie wil leggen of testosteron, in combinatie met dieet, is veilig en effectief bij het verzachten van diabetesrisico.

Huidige aanbevelingen om te voorkomen of vertragen type 2 diabetes focus op vermindering van lichaamsvet en uitoefenen, die er niet in slaagt om te stoppen met maar liefst 30 procent van degenen die het risico van de zwaarlijvigheid-verbonden toestand ontwikkelen binnen vijf jaar. De internationale Diabetes Federatie zegt dat de ziekte kost 471 miljard dollar voor de behandeling van wereldwijd.

De wetenschappers willen werven 1.500 pre-diabetes mannen leeftijd 50 tot 74 jaar met relatief laag testosteron en tailleomtrek van 95 centimeter (37 inch) of meer. Deelnemers krijgen gratis toegang tot een gewicht-verlies programma geboden door Weight Watchers International en behandeling met testosteron of een placebo.

De ontvangers van het hormoon zal krijgen in de vorm van 1000 milligram van Bayer langwerkende Nebido, verkocht als Reandron in Australië, over het invoeren van de proef, na zes weken, en om de drie maanden voor ongeveer twee jaar. Mannen met prostaatkanker en vaatziekten komen niet in aanmerking voor studie, die ook wordt ondersteund door Lilly, Sanofi en Becton Dickinson & Co.

Hoewel diabetes en obesitas zijn gekoppeld aan testosteron-deficiëntie, wetenschappers weten niet welke testosteron effect heeft op diabetesrisico voor mannen waarvan Waxing gevoeligheid voor insuline maakt ze pre-diabetes.

Proef deelnemers zal worden gecontroleerd voor suiker van het bloed, spierkracht, samenstelling van het lichaam en hun motivatie te houden met een lifestyle programma, zei Wittert.

"Het gaat om grote onderneming, maar zullen we een antwoord," zei de Universiteit van Sydney Handelsman, waarvan ANZAC Research Institute een van de zes locaties in Australië die betrokken zijn bij het onderzoek is. "Geen andere studie van die omvang en ambitie is aan de gang overal in de wereld bij mijn weten."

Gebruik van testosteron in oudere mannen voor vermeende voordelen is omstreden, volgens andrologie Australië, welke beveelt aan testosteron worden gebruikt "oordeelkundig" totdat de bevindingen van groot onderzoek proeven zijn bekend.

Potentiële voordelen na de huidige richtsnoeren moeten zorgvuldig worden afgewogen tegen de risico's, zei de Universiteit van Sydney Handelsman. Hormoon vervangende therapie was routinematig gebruikt voor verlichting van de symptomen in menopauze vrouwen drie decennia lang voordat grootschalige klinische gegevens bleek dat het toegenomen hartaanvallen en beroertes, zei hij.

Zonder gedegen onderzoek, kunnen dezelfde fouten worden gemaakt met testosteron, Handelsman zei. "Ik vermoed dat, helaas, dat we zijn glijdend van dat traject," zei hij.

No comments:

Post a Comment