Friday, May 24, 2013

Artsen kanker verhogen de druk op de farmaceutische industrie te snijden Drug prijzen - Forbes

Indiase demonstranten maart tijdens een demonstratie tegen Zwitserse drug fabrikant, Novartis, buiten hun kantoren in Mumbay op 21 December 2012. Demonstranten met inbegrip van kankerpatiënten protesteerden tegen de potentiële impact van het bedrijf juridische strijd in India over het land octrooirecht. (Image credit: AFP/Getty Images via @daylife)

In de nieuwste flap over de hoge kosten van kanker geneesmiddelen, hebben bijna 120 artsen uit 15 landen auteur van een commentaar in een medisch tijdschrift waarin zij voor drugmakers oproepen te verlagen hun prijzen. De verhuizing weerspiegelt de voortdurende zorg dat stijgende prijskaartjes — een groeiend aantal van dergelijke drugs kosten 100.000 dollar of meer per jaar — zal uiteindelijk dwingen sommige patiënten afzien van behandeling.

"Pleiten voor lagere prijzen van de drug is een noodzaak om te redden het leven van patiënten die niet kunnen veroorloven," schrijven de artsen in het bloed, het dagboek van de Amerikaanse samenleving hematologie. Aangezien velen zijn gespecialiseerd in chronische myeloïde leukemie, dat een dodelijke bloedkanker is, haalde ze Glivec, een best verkopende medicijnen op de markt gebracht door Novartis.

In feite, is een van de artsen die het commentaar heeft ondertekend Brian Druker, die was de academische hoofdontwikkelaar van de drug en is nu directeur van het Instituut Knight kanker aan Oregon Health and Science University. "Als u 3 miljard dollar per jaar op Glivec, kon u krijgen door met 2 miljard dollar?" vertelt hij The New York Times. "Wanneer u steken de lijn van essentiële winst naar woekerhandel?"

Van haar kant loketten Novartis dat Glivec kosteloos aan 5.000 onverzekerde of underinsured Amerikanen jaarlijks verstrekt wordt, en tot nu toe ongeveer 50.000 mensen in arme landen de drug kostenloos ontvangen hebben. Maar voor degenen die de kosten moet absorberen, handhaaft de drugmaker er is goede waarde-Glivec een dodelijke ziekte kan veranderen in een chronische aandoening.

De kosten voor dergelijke medicijnen, blijft echter ontmoedigend. In India, bijvoorbeeld, verworpen het Hooggerechtshof onlangs een octrooi voor Glivec. De zaak werd aanhangig gemaakt door patiënt advocaten die dat de prijs van het geneesmiddel was betoogde van bereiken voor de overgrote meerderheid van de patiënten, die nu uit naar goedkopere generieke geneesmiddelen kijken kan.

Dit is niet de eerste dergelijke inspanning door kankerspecialisten te duwen terug tegen de drug prijzen. Afgelopen najaar, verschillende artsen aan Memorial Sloan-Kettering Cancer Center in New York schreef een redactioneel artikel in The New York Times hoe ze weigerden te gebruiken van de geneeskunde van dikke darm kanker Zaltrap omdat het was geprijsd veel hoger dan een andere drug, maar zonder extra aanbod ten goede komen. In antwoord op de publiciteit verlaagd Sanofi de kosten.

Het probleem is echter niet beperkt tot behandelingen van kanker. In de afgelopen maanden, hebben een groeiend aantal zogenaamde weesgeneesmiddelen, die worden gebruikt voor de behandeling van de zogenaamde zeldzame ziekten die kleine patiënt populaties teisteren, gewonnen goedkeuring door de FDA. En een groeiend aantal kosten meer dan $100.000 per jaar per patiënt; Sommigen halen meer dan 250.000 dollar.

De frustratie en de bezorgdheid van deze artsen weerspiegelen een opstand, maar eenvoudige bezorgdheid dat patiënten vóór winst moeten worden geplaatst. Verzekeraars kunnen willen vermijden van negatieve publiciteit en zal betalen voor weesgeneesmiddelen, ervan uitgaande dat patiënten bevolking blijven klein. Maar als prijskaartjes stijgen over de hele linie voor een breder scala van drugs, minder patiënten veroorloven behandeling kunnen worden verwacht.

Hagop Kantarjian, die voorzitter van de afdeling leukemie bij het MD Anderson Cancer Center in Houston en die het commentaar stuk speerpunt, erkend dat zijn inspanning kan pijn zijn onderzoekscarrière met de farmaceutische industrie.  Maar het probleem is onwaarschijnlijk om weg te gaan. En meer mensen zijn gevangen in het tarief web, drugmakers moeten verwachten om te zien meer van dergelijke protest.

1 comment:


  1. www .bolavita. site Situs Agen Judi Online Terlengkap di Indonesia yang menyediakan berbagai Jenis Permainan !

    Aman dan Terpercaya ! Minimal deposit 50ribu saja !

    Informasi selengkapnya hubungi :
    WA : +62812-2222-995
    BBM : BOLAVITA
    Line : cs_bolavita
    WeChat : BOLAVITA

    Aplikasi Live Chat Playstore / App Store : BOLAVITA Sabung Ayam

    ReplyDelete