Friday, May 10, 2013

Minderheden langer wachten voor borst kanker chirurgie - Reuters

(Reuters gezondheid) - onder jonge vrouwen met borstkanker gediagnosticeerd, zwarte en Latino patiënten waren meer kans op weken voor behandeling, in een nieuwe studie uit Californië wachten.

Onderzoekers vonden behandeling vertragingen waren ook meer gemeenschappelijk onder arme vrouwen en mensen zonder particuliere verzekeringen - en dat een vrouw kans op overleven ten minste vijf jaar na kanker chirurgie lager was, toen het werd uitgesteld.

"Deze studie wordt toegevoegd aan een aantal andere studies die hebben ook gedocumenteerd behandeling vertragingen die zijn patroon door RAS of sociaal-economische status," zei Sam Harper, die heeft gestudeerd raciale verschillen in borst kanker diagnose en overleven op McGill-Universiteit in Montréal.

"Wat de studie identificeren is dat er verschillen zijn... de studie echt kan ons niet vertellen veel over waarom die voordoet zich," hij vertelde Reuters gezondheid.

Bijvoorbeeld, Harper zei, het is mogelijk minderheid patiënten zijn zieker dan blanken, gemiddeld, en artsen wachten om te behandelen voor een goede reden. Of arme vrouwen wellicht meer moeite tijd opstijgen van het werk en het krijgen van hun afspraken.

"Natuurlijk, er is het potentieel voor discriminatie in behandeling," zei Harper, die was niet betrokken bij het nieuwe onderzoek. "Ik denk dat dat is wat de meeste over bevindingen als dit."

Voor hun studie, Hoda Anton-Culver van de Universiteit van Californië, Irvine, en collega's geanalyseerd records van 8860 vrouwen leeftijd 15 tot en met 39 die werden gediagnosticeerd met borstkanker in 1997 tot en met 2006. Hoewel kanker zeldzaam in die leeftijdsgroep - accounting voor 5 tot 6 procent van alle kanker van de borst is - is het meestal meer agressieve dan bij oudere vrouwen, de onderzoekers opgemerkt.

Ze vonden de tijd tussen diagnose en behandeling - of chirurgie of chemotherapie - meer dan zes weken in 8 procent van de witte vrouwen en 15 procent van de Hispanic en zwarte vrouwen werd vertraagd.

Ook, tussen 9 en 10 procent van de privé-verzekerde vrouwen hadden hun behandeling vertraagd meer dan zes weken, in vergelijking met 18 procent van degenen die had geen verzekering of werden gedekt door Medicaid.

En voor vrouwen behandeld met chirurgie, in het bijzonder resultaten waren aanzienlijk slechter na een lange onderbreking: 80 procent van die vrouwen leefde ten minste vijf jaar na de operatie, in vergelijking met 90 procent van de patiënten die minder dan twee weken voor behandeling wachtten.

"Onze gezondheidszorg is niet toegestaan voor toegang tot de gezondheidszorg door alle mensen in dezelfde wijze," vertelde ze Reuters gezondheid.

"Zonder dat een echte standaard van de gezondheidszorg is verantwoordelijk voor zorg (voor type van behandeling en tijd om behandeling), zult u deze verschillen zien."

In een andere studie gepubliceerd gelijktijdig in JAMA chirurgie, onderzoekers van de University of Toledo Medical Center vrouwen met borstkanker vroeg stadium gevonden had grotere tumoren bij diagnose, en waren meer kans om te worden behandeld met het verwijderen van de borst chirurgie, als ze door Medicaid bedekt waren.

Zestig procent van die vrouwen had een borstoperatie, in vergelijking met 39 procent van de patiënten met particuliere verzekeringen. De National Institutes of Health onderschrijft borstsparende chirurgie - in plaats van mastectomie - voor beginnende borstkanker, het team geleid door Dr. Linda Adepoju opgemerkt.

De studies zijn overeen met voorafgaande onderzoek die heeft weergegeven, bijvoorbeeld, dat zwarte vrouwen hebben meer kans om te sterven van kanker van de borst - ten dele als gevolg van segregatie en wijk en familie inkomens (Zie Reuters gezondheid verhaal van 21 maart 2012 hier: reut.rs/GFcJLF).

Echter, met zo veel vragen over de mogelijke oorzaken van de verschillen in de behandeling van kanker en resultaten is het moeilijk om te weten waar te gaan volgende, Harper opgemerkt.

"Het moet echt duwen ons om te proberen te krijgen op een aantal van deze vragen voor begrip: hoeveel van deze verschillen kan worden veroorzaakt door discriminatie, of waar mensen wonen en toegang tot behandeling?" zei hij.

No comments:

Post a Comment