Friday, May 24, 2013

Recepten voor het herstel van kanker - Boston Globe

Bijna altijd een vraag ontstaat wanneer Dr. Corrine Zarwan, een oncoloog van Newton, of een van haar collega Lahey kliniek's in Burlington met een nieuwe patiënt over wat praten te verwachten tijdens behandelingen van kanker.

"Patiënten bijna altijd vragen wat ze zouden moeten eten,'' Zarwan zei.""En verzorgers bijna altijd vragen wat zij moeten dienen."

Hebben gewerkt in het veld met een specialiteit in kanker van de vrouwen, voor meer dan een decennium, zei Zarwan, ze weet wat om te vertellen van haar patiënten, maar kort nadat ze bij Lahey in 2008 aangekomen, een discussie met collega's leidde haar meer dan alleen maar antwoorden voorbereiden.

"Het kwam voor ons dat wat zou echt nuttig een boek ontworpen rond patiënten zijn zou gaan door chemotherapie of kanker - ­related symptomen," zei ze.

Zij en een aantal andere artsen, met inbegrip van Dr. Keith Stuart, hoofd van de oncologie om Lahey van Sophia Gordon Cancer Center, begon het bereiden van gerechten met hun patiënten in het achterhoofd, en documenteren hun recepten. Het resultaat: "The Lahey kliniek gids om te koken door kanker: 100+ recepten voor behandeling en herstel," eerder dit jaar door landgenoot Press gepubliceerd.

Door haar ervaring behandelen en praten met patiënten, wist Zarwan dat het minder een kwestie van wat ze wel of niet moeten eten in de weken en maanden van behandeling die lag, en meer een kwestie van wat ze willen eten.

Bijwerkingen die meestal maar niet altijd, bij behandeling van kanker kan interfereren met het proces van het eten en het genot van voedsel, met symptomen zoals droge mond, constipatie, diarree, verlies van het gewicht, mond pijn en moeite met slikken. De groep Lahey besloot te organiseren het boek rond dergelijke symptomen.

"Eerst en vooral, we willen dit als een nuttige bron voor onze patiënten, iets voor hen te schakelen wanneer ze over wat vragen te eten tijdens hun behandeling, of manieren om te bestrijden bijwerkingen van hun behandeling," zei Zarwan.

"Maar we willen ook onze recepten te kijken aantrekkelijk voor iedereen, zodat vrienden en familieleden zal willen eten de dezelfde voedingsmiddelen als de patiënten. Het betekent kan iedereen samen rond de tafel zitten, en de persoon in de kamer die door de behandeling van kanker gaat niet hebben om te eten verschillend van de rest van de groep."

"Eerste we alle recepten verzameld en besloten of ze nodig waren," zei Zarwan. "Dan wij we dachten wijzigingen nodig waren, en dan iedereen zou nemen verschillende recepten thuis en probeer ze uit. Meestal wij doen onze koken thuis in het weekend, en dan in wat we hadden geboekt op de maandag voor iedereen om een monster te brengen."

"De voedingsdeskundigen in het bijzonder waren behulpzaam in het geven van ons feedback over onze recepten," Zarwan gezegd. "Ze waren zeer goed over dingen die we misschien niet hebben nagedacht van wijzen. Bijvoorbeeld, welk voedsel waren moeilijk te verteren of een obstructie in een patiënt lijdt aan constipatie, een van de vele typische symptomen van de behandeling van kanker kunnen veroorzaken. Zij ook geholpen ons calorie telt en voedingswaarde-informatie voor elk recept op te geven."

Het Lahey boek recepten omvatten fruit smoothies voor patiënten met mond zweren, banaan-lijnzaad wikkelt voor patiënten met constipatie en rijstmeel pannenkoeken voor patiënten met diarree. In de sectie aanpakken van misselijkheid, misschien het meest vaak verwacht symptoom van de behandeling van kanker, de recepten zijn ontworpen om te ruiken verleidelijk zonder al te sterk of prikkelende geuren.

Zarwan zei dat ze heeft altijd genoten van het koken. Als een meisje, zou ze host logeerpartijen die featured ontbijt voor haar familie gemaakt door haarzelf en haar vrienden. Nu, ze vaak kookt met haar twee dochters: een 4-jarige die houdt van te helpen, en een 2-jaar-oude meer kans om te worden mirroring van haar moeder in haar eigen spelen keuken set acties.

Zarwan zei dat ze is gekomen om te erkennen alleen in de maanden sinds de publicatie van het boek hoe divers zijn publiek is. Aanvankelijk ze dacht van het als een kookboek dat meestal door verzorgers van mensen in de behandeling van kanker zou worden gebruikt — liefdevolle familie leden, die wensen te voeden van de patiënt, zo goed als ze kon met verleidelijk maaltijden. Maar ze kwam al snel om te beseffen dat het niet hoeft te worden een familielid of een intieme vriend: de impuls om te zorgen voor voedsel aan iemand die een ziekte is veel meer verspreid dan dat. Vrienden, buren, collega's, collega kerkleden, wie kunnen vinden zelf in de positie van afhaken een maaltijd, zei ze, kunt profiteren van weten wat voedingsmiddelen zijn bijzonder geschikt en welke te vermijden.

"Er zijn veel boeken over voorkoming of bestrijding van kanker, maar dit is niet een van hen," zei Zarwan. "Onze bedoeling met dit boek is om patiënten die kanker op hun reis door de behandeling hebben, de behandeling een beetje draaglijker te maken en om te genieten van het eten als ze gaan door het proces te helpen."

En te dien einde Zarwan wijst met bijzondere trots naar de laatste sectie, die is getiteld "Vieringen." Hoewel het lijkt onwaarschijnlijk dat kankerpatiënten zou willen vieren, zei dat de sectie weerspiegelt van het boek gericht op ondersteuning van hun optie blijven ingebed in normale gezinsleven en sociale situaties, ze.

"We opgenomen sommige recepten voor speciale traktaties en cocktails, met het idee dat het is niet alles over misselijkheid en verlies van het gewicht en zere mond," zei ze. "Er zijn momenten om te genieten van decadente en leuke recepten. Dus we lobster pot pie, taarten, cupcakes en speciale alcoholische dranken opgenomen.

"We wilden te eindigen met iets verheffend. Mensen kunnen hebben de kans om te vieren verjaardagen, bruiloften en andere speciale evenementen in de loop van hun behandeling zijn, en we willen hen om te weten is het fijn om soms genieten."

More Info: Eenvoudige, goedkope hulpmiddel helpt voorspellen sterfte risico 's

1 comment:

  1. www.bolavita.site Agen Judi Bola Tangkas Terpopuler di indonesia !

    Bonus Depoist Pertama sebesar 10% ! Bonus Cashback 5% - 10% Setiap Minggu !

    Sangat Mudah dan Aman Untuk di Akses ... Minimal deposit 50ribu saja !

    Informasi selengkapnya hubungi :
    WA : +62812-2222-995
    BBM : BOLAVITA
    Line : cs_bolavita
    WeChat : BOLAVITA

    Aplikasi Live Chat Playstore / App Store : BOLAVITA Sabung Ayam

    ReplyDelete