Friday, May 24, 2013

Kanker van de huid die is gekoppeld aan lager risico van het ontwikkelen van de ziekte van Alzheimer, study finds - Fox News

Een diagnose van kanker van de huid is niet iets wat die iedereen wil ontvangen, maar de ziekte kan daadwerkelijk hebben een beschermende effect als het gaat om een andere verwoestende ziekte.

In een nieuwe studie, onderzoekers van Albert Einstein College of Medicine in Bronx, NY gebleken dat individuen die de ontwikkeling van niet-melanoom huidkanker een lagere kans hebben kunnen op het ontwikkelen van de ziekte van Alzheimer.

Lead Auteur Dr Richard Lipton, van Albert Einstein College en een fellow van de American Academy of Neurology, vertelde "de theoretische basis voor het denken dat er een relatie kan zijn komt van het feit dat de ziekte van Alzheimer en kanker tegenstellingen soort aandoeningen in termen van celdeling zijn," FoxNews.com.  "Wat ik bedoel met dat is dat in Alzheimer, specifieke populaties van cellen gewoon sterven, terwijl in kanker, de cellen splitsen en verdelen en bijna onsterfelijk worden. Dus is er een begrip dat individuen die een tendens naar deze afdeling van de cel hebben bescherming tegen ziekte van Alzheimer kunnen hebben."

Lipton en zijn collega's gevolgd een cohort van 1.102 individuen met een gemiddelde leeftijd van 79 voor ongeveer 3.7 jaar.  Hoewel geen van de deelnemers dementie bij aanvang van de studie hadden, 109 mensen gemeld dat ze was gediagnosticeerd met kanker van de huid in het verleden.  In de loop van de studie mensen 32 meer ontwikkelde huidkanker en 126 mensen ontwikkeld dementie – 100 van die gevallen ontwikkelt zich tot de ziekte van Alzheimer.

Met name van de 141 mensen met kanker van de huid ontwikkeld slechts twee van Alzheimer – wat betekent huid kankerpatiënten waren 80 procent minder kans om te hebben dit soort cognitieve stoornissen.  Kanker van beschermende kwaliteit was echter alleen gezien met betrekking tot de ziekte van Alzheimer en niet met andere vormen van dementie zoals vasculaire dementie.  De koppeling ook niet van toepassing op melanoom, de minst voorkomende maar meest agressieve vorm van huidkanker.

Terwijl Lipton en zijn collega's niet precies waarom deze twee voorwaarden een omgekeerde relatie hebben weten, ze aangeboden up van een paar theorieën naast de originele theorie van de afdeling van de cel.

"De grootste risicofactor voor kanker van de huid is blootstelling aan de zon, dus misschien mensen buiten tennissen, die gezond krachtiger en meer blootstelling aan de zon krijgen, maar hun lichamelijke activiteit en hoge vitamine D niveaus eigenlijk beschermend tegen ziekte van Alzheimer zijn," zei Lipton. "We moeten begrijpen de mechanismen van het effect beter, en als het betrekking heeft op sommige milieu risicofactor."

Echter Lipton opgemerkt dat lichaamsbeweging iemands risico van de ziekte van Alzheimer niet beperkt in de mate dat huidkanker deed in de studie, dus het is waarschijnlijker dat biologische en genetische factoren zijn betrokken bij de relatie.

Ondertussen, Lipton zei dat de bevindingen zijn niet bedoeld om te ontmoedigen mensen uit het dragen van zonnebrandcrème of nemen maatregelen om te voorkomen dat de kanker van de huid.  In plaats daarvan, de onderzoekers hopen uit te breiden op hun studie om een beter begrip van de onderliggende mechanismen van deze twee ziekten. Als ze vinden dat de celdeling hypothese huidkanker beschermende kwaliteit met betrekking tot de ziekte van Alzheimer verklaart, zei Lipton dat de ontdekking zou kunnen openen deuren naar nieuwe manieren van het bestuderen van de ziekten – en uiteindelijk nieuwe behandelingen.

"Laten we zeggen dat de kwestie is echt een van de afdeling van de cel," zei Lipton. "Als wij dat om waar te zijn wisten, we kunnen proberen te ontwikkelen drugs die het evenwicht tussen celdeling en celdood zonder een reden zou kunnen optimaliseren."

Link: Aanval op gouden Update

1 comment:


  1. www .bolavita. site Situs Agen Judi Online Terlengkap di Indonesia yang menyediakan berbagai Jenis Permainan !

    Aman dan Terpercaya ! Minimal deposit 50ribu saja !

    Informasi selengkapnya hubungi :
    WA : +62812-2222-995
    BBM : BOLAVITA
    Line : cs_bolavita
    WeChat : BOLAVITA

    Aplikasi Live Chat Playstore / App Store : BOLAVITA Sabung Ayam

    ReplyDelete