Saturday, May 11, 2013

Diabetesrisico op kan worden verhoogd door suikerhoudende dranken met 22 procent: onderzoek - Reuters

Frisdrank porties gemeten (L-R) op 32 gram en 64 gram worden weergegeven op een conferentie in City Hall in New York, 31 mei 2012. Credit: Reuters/Andrew Burton door Kate Kelland Londen

Do 25 Apr 2013 6:42 am EDT (Reuters) - drinken slechts één kan suiker-geregen frisdrank drinken die per dag het risico verhoogt van het ontwikkelen van diabetes met meer dan een vijfde, overeenkomstig een grote Europese studie gepubliceerd op woensdag. Met behulp van gegevens uit 350.000 mensen in zeven Europa onderzoekers opgegraven dat elke portie extra 12 fluid ounce (340 ml) suiker gezoet drankje verhoogt de kans op diabetes met 22 procent in tegenstelling tot drinken slechts één kan een maand of minder. "Gezien de toename van zoet drankje gebruik in Europa, verschillende berichten op het effect van deze dranken moeten worden gegeven aan de bevolking," genoemd Dora Romaguera, die leidde met onderzoek met een groep aan het Imperial College London. Een 12-vloeistof-ounce deel is alles over vergelijkbaar met een blikje van Coca-Cola, Pepsi en andere frisdrank. Wanneer veel studies tonen aan dat de inname van suiker gezoet dranken is duidelijk gekoppeld aan voorwaarden en grotere lichaamsgewicht zoals diabetes, dezelfde conclusies worden weerspiegeld door de bevindingen van de studie in Amerika. Type 2-diabetes is net een lange termijn voorwaarde gezien als een insulineresistentie die ongeveer 2,9 miljoen mensen in Groot-Brittannië en, in overeenstemming met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), meer dan 310 miljoen mensen wereldwijd treft. Romaguera van team wilde geven of er een verband tussen suikerhoudende dranken en diabetesrisico bestond ook in Europa. Voor hun onderzoek, ze gegevens van 350.000 mensen uit Groot-Brittannië, Duitsland, Denemarken, Italië, Spanje, Zweden, Frankrijk, Italië, Nederland, die werd gevraagd over hun voeding, met inbegrip van hoeveel zoet en kunstmatig gezoete koolzuurhoudende dranken en dranken die zij dagelijks dronken gebruikt. Schrijven in het dagboek Diabetologia, aldus de onderzoekers hun studie "bevestigt de verbinding tussen verhoogde incidentie van Type 2 diabetes en hoge gebruik van suiker gezoete frisdranken in Europese volwassenen." Consumptie van fruit sap was niet gekoppeld aan diabetes incidentie. Patrick Wolfe, een pro van University College London, die niet actief in de analyse was, statistieken zei dat de boodschap van de resultaten was duidelijk. "Het belangrijkste punt hier is dat suikerhoudende frisdranken niet goed voor je zijn - ze geen voedingswaarde hebben en er bewijs is dat ze elke dag te drinken uw relatieve risico voor type 2 diabetes stimuleren kan," legde hij uit in een maild advies. (Bewerken door Michael Roddy)

More Info: Podcast: Tips voor het vertragen van de daling van de ziekte van Alzheimer

No comments:

Post a Comment