Thursday, May 9, 2013

Kanker artsen aanvallen hoge Drug kosten - New York Times

Met de kosten van sommige levensreddende kanker geneesmiddelen meer dan $100.000 per jaar, meer dan 100 invloedrijke kankerspecialisten van over de hele wereld hebben genomen de ongebruikelijke stap van banding samen in de hoop ervan te overtuigen dat sommige toonaangevende farmaceutische bedrijven om prijzen naar beneden.

De artsen en de onderzoekers, die zich in de potentieel dodelijke bloedkanker bekend als chronische myeloïde leukemie specialiseren, kampen in een artikel online gepubliceerd door een medisch tijdschrift donderdag dat de prijzen van geneesmiddelen die gebruikt worden voor de behandeling van deze ziekte astronomische, onhoudbaar en misschien zelfs immoreel zijn.

Zij stelden dat hoge prijzen voor een geneesmiddel nodig om te houden iemand levend is woekerhandel, verwant aan de prijzen van essentiële goederen jacking na een natuurramp.

"Pleiten voor lagere prijzen van de drug is een noodzaak om te redden het leven van patiënten" die niet kan veroorloven de geneesmiddelen, ze schreef in bloed, het dagboek van de Amerikaanse samenleving hematologie.

Overwegende dat de kosten van medicijnen voor vele andere vormen van kanker waren net zo hoog, de artsen gericht op wat ze het beste kent, terwijl — de geneesmiddelen voor chronische myeloïde leukemie, zoals Glivec, die enorm winstgevend voor Novartis. Onder de critici is Dr. Brian Druker, die was de belangrijkste academische ontwikkelaar van Glivec en moest prod Novartis om te brengen op de markt.

Novartis betoogt dat weinig patiënten daadwerkelijk betaalt voor de volledige kosten van de drug en dat prijzen de hoge kosten van onderzoek en de waarde van een drug aan patiënten weerspiegelen.

Glivec betrad de markt in 2001 tegen een prijs van ongeveer 30.000 dollar per jaar in de Verenigde Staten, het commentaar zei. Sindsdien, is de prijs verdrievoudigd, het gezegd, zelfs als Glivec concurrentie van vijf nieuwere geneesmiddelen onder ogen heeft gezien. En deze drugs zijn nog duurder.

De prijzen zijn het onderwerp van intensief debat elders ook. Het Hooggerechtshof in India geregeerd onlangs dat de drug niet kan worden geoctrooieerd, de weg vrijmaken voor het gebruik van veel minder duur generieke alternatieven.

Prijzen voor kanker drugs hebben uitgemaakt van het debat over de kosten voor gezondheidszorg voor meerdere jaren. Maar het besluit van zo vele specialisten om samen band is een teken dat artsen, die op de frontlinies van de zorg voor patiënten, nu een meer actieve rol in het verzet tegen hoge prijzen nemen.

Sommige van de artsen die ondertekend op de commentaar zei dat ze werden geïnspireerd door artsen in het Memorial Sloan-Kettering Cancer Center in New York, die afgelopen najaar geweigerd te gebruiken een nieuwe dikke darm kanker drug, Zaltrap, want het was twee keer zo duur als een andere drug zonder beter.

Nadat de artsen bekendheid hun bezwaren in een Op-Ed column in The New York Times, Sanofi, die op de markt Zaltrap, effectief de prijs in tweeën gesneden.

Welke invloed het nieuwe commentaar krijgen valt nog te bezien. De auteurs roepen echter slechts voor een dialoog over de prijsstelling om te beginnen.

Dr. Hagop M. Kantarjian, voorzitter van de afdeling leukemie bij de prestigieuze MD Anderson Cancer Center in Houston is de leider van het protest.

Veel van de ongeveer 120 auteurs — ongeveer 30 van wie zijn uit de Verenigde Staten — werken nauw samen met farmaceutische bedrijven onderzoek en klinische proeven. Ze zeggen dat ze een gezonde farmaceutische industrie gunst, maar denk dat prijzen zijn veel hoger dan ze nodig hebben om ervoor te zorgen dat.

"Als u 3 miljard dollar per jaar op Glivec, kon u krijgen door met 2 miljard dollar?" Dr. Druker, die nu directeur van het Instituut Knight kanker aan Oregon Health and Science University, zei in een interview. "Wanneer u steken de lijn van essentiële winst naar woekerhandel?"

Glivec de verkoop was 4,7 miljard dollar in 2012, waardoor het Novartis de best verkochte drugs. Een nieuwere Novartis leukemie drug, Tasigna, had verkoop van 1.0 miljard dollar.

Novartis zei in een verklaring vrijgegeven donderdag: "Wij erkennen dat duurzaamheid van stelsels voor gezondheidszorg een complex onderwerp is en wij zijn blij met de gelegenheid als onderdeel van de dialoog."

Het zei dat zijn investering in Glivec na de eerste goedkeuring voortgezet, gebruik van de drug uit te breiden naar andere ziekten. Hij zei ook dat het biedt Glivec of Tasigna vrij om 5.000 onverzekerde of underinsured Amerikanen elk jaar en tot nu toe gratis drugs aan meer dan 50.000 mensen in landen met lage inkomens heeft verstrekt.

Novartis en de fabrikanten van de andere drugs voor chronische myeloïde leukemie zeggen dat de prijzen weerspiegelen de waarde van de drug. Terwijl veel kanker geneesmiddelen met even hoge prijzen levensduur gemiddeld door slechts een paar maanden verlengen, is het algemeen overeengekomen dat Glivec en rivalen zijn in de buurt van miracle geneesmiddelen die in wezen een doodvonnis in een chronische ziekten zoals diabetes veranderen.

"Het is een beetje verrassend dat hun focus is in een kreeft waar de klein molecuul geneesmiddelen de grootste impact hebben gehad op lange termijn voordeel," zei Dr. Harvey J. Berger, chief executive van Ariad geneesmiddelen, die de nieuwste en meest dure van de leukemie drugs, Iclusig verkoopt.

Dr. Berger zei dat de prijs van Iclusig was 115.000 dollar per jaar, niet de $138.000 per jaar aangehaald in het commentaar. Pfizer zei ook dat de prijs van de drug, Bosulif, aan het stuk was overdreven. De fabrikanten cite de prijs waartegen ze aan groothandelaars verkopen, terwijl de auteurs van de commentaar gebruikt een prijs die ze beter zeggen weerspiegelt wat in rekening is gebracht door een apotheek aan patiënten.

De commentaar opgemerkt dat ondanks drug bedrijf programma's, een minderheid van de naar schatting 1,2 miljoen tot 1,5 miljoen mensen in de wereld met chronische myeloïde leukemie ontvangen een van de drugs. In veel ontwikkelingslanden, het zei, kankerdeskundigen werden bepleit riskant beenmergtransplantatie want dat is een eenmalige procedure die is goedkoper dan continue behandeling met een van de drugs.

Het artikel zei ook dat de overlevingskansen voor patiënten in de Verenigde Staten geringer blijkt te zijn dan het zou moeten zijn, misschien omdat kosten dwingen patiënten hun geneeskunde niet te nemen. Prijzen voor de drugs zijn twee keer zo hoog in de Verenigde Staten in veel andere landen, die vaak van toepassing sommige regering druk of prijs besturingselementen om de drug kosten laag blijven.

Zelfs als voorschotten laag zijn kunnen, moeten stelsels voor de gezondheidszorg in het algemeen nog betalen voor de drugs, het commentaar zegt. En sommige patiënten zeggen hulp programma's zijn niet altijd zo gemakkelijk te gebruiken.

Raven Riedesel van Winlock, Wash., zei ze had afgewezen door verschillende liefdadigheidsinstellingen — hoewel ze nog niet had geprobeerd Novartis zelf — omdat haar echtgenoot, een pijp fitter, te veel geld maakt. De verzekering van zijn Unie zou haar te betalen $1200 tot 1.600 dollar per maand als een remgeld voor Tasigna nog vereisen.

"Het zou duren alles dat we hadden overgebleven na een noodzakelijkheden kopen en betalen van onze rekeningen," zei mevrouw Riedesel, 28, een moeder van twee jonge kinderen. Ze is nu in een klinische proef toestaan van haar om te verkrijgen Tasigna gratis; het proces zal eindigen in November.

Patiënten in de Verenigde Staten verspreid een online petitie vorig jaar de prijs van Glivec protesteren, maar de inspanning werd gelaten vallen na ontvangst van ongeveer 400 handtekeningen.

Goedkope generieke versies kunnen invoeren om de Amerikaanse markt zo vroeg als 2015 wanneer de belangrijkste patent op Glivec verloopt. Novartis zou echter proberen om het doen gelden van andere octrooien concurrentie af te wenden. Het is ook proberen om patiënten te verschuiven naar Tasigna, die een langere levensduur van de octrooi heeft.

Dr. John M. Goldman, emeritus hoogleraar in de hematologie Imperial College in Londen en mede-auteur van het commentaar, zei hij wist dat verschillende onderzoekers die weigerde te auteurs worden omdat zij verliezende onderzoeksgeld uit de industrie vreesden.

Maar hij zei dat het was tijd om uit te spreken. "Farmaceutische bedrijven hebben verloren hun morele zin," zei hij. Prijzen, voegde hij eraan toe, "krijgen op het punt waar het is steeds onhoudbaar."

Via: Het Effect van Bariatric chirurgie op Incretin hormonen en Glucose homeostase

No comments:

Post a Comment