Thursday, May 2, 2013

Volwassen scheiding angststoornis: Goed nieuws! (Misschien)

De meest becommentarieerd artikelen over angst, paniek & gezondheid zijn degenen over volwassen scheiding angst stoornis (ASAD) kunnen de opmerkingen hartverscheurend: verwarring, psychische angst, gespannen en gebroken relaties en de frustratie van geen "officiële" diagnose.

Een herziening van de American Psychiatric Association Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, de DSM-5, is het gevolg in mei 2013. Het is in de laatste stadia van het testen en commentaar door psychiaters.

Voor de eerste keer, is volwassen scheiding angststoornis specifiek genoemd als een diagnose. Als deze diagnose de definitieve stadia overleeft, zal veel patiënten toegang tot doeltreffende behandelingen voor de wanorde hebben voor de eerste keer.

En omdat de DSM wordt gebruikt voor diagnostische codes door bijna elke verzekeringsmaatschappij, er is de mogelijkheid van hun voor de behandeling van ASAD.

De American Psychiatric Association publiceerde de eerste editie van de diagnose- en statistische handleiding van Mental Disorders (DSM) in 1952. De derde versie, de DSM-III, werd gepubliceerd in 1980. Voor de eerste keer waren er duidelijke normen voor de psychische stoornissen bedekt die ingeschakeld consistente diagnoses.

De DSM-III was zo'n succes dat het de standaard werd niet alleen voor professionals in de geestelijke gezondheidszorg, maar ook voor verzekeringsmaatschappijen, overheidsinstanties en voor veel artsen wereldwijd. De diagnostische codes in de DSM-III werd een bijna universele manier om te identificeren geestesziekten voor onderzoek en de betaling van verzekeringen.

De vierde editie van de DSM werd gepubliceerd in 1994 (DSM-IV) en in 2000 (DSM-IV-TR) bijgewerkt. Het classificatiesysteem van de DSM-III categorische overgedragen en verder verfijnd de psychische stoornissen erkend.

De meest recente uitgave, DSM-5, is het gevolg voor publicatie in mei 2013. Het is al in ontwikkeling sinds 1999 en is een volledige herziening van de DSM-IV. Het niet alleen herziet de psychische stoornissen beschreven, maar verandert de hele aanpak naar hoe ze worden ingedeeld, gegroepeerd en de criteria voor elk.

Scheiding angststoornis in de huidige versie van de DSM, DSM-IV-TR, is bijna volledig gericht op kinderen. De enige vermelding van volwassenen is sectie E, waar het zegt (cursief toegevoegd): [1]

De stoornis is treedt niet uitsluitend in de loop van een Pervasive Developmental Disorder, schizofrenie, of een andere psychotische stoornis en, bij adolescenten en volwassenen, niet beter voor door paniekstoornis met agorafobie.

Daarom zijn professionals in de geestelijke gezondheidszorg erop uit de buurt van een diagnose van volwassen scheiding angststoornis aan sommige andere geestelijke stoornis.

Het goede nieuws is dat de scheiding angststoornis is erkend als een diagnose voor zowel kinderen als volwassenen. Criteria hebben zijn geherformuleerd en/of gewijzigd om een volwassen symptomen. [2] Als het "Logica" gedeelte van de nieuwe staten diagnose: [3]

Voorwaarden worden toegevoegd/verwijderd te verhogen van de relevantie voor volwassenen met scheiding angststoornis (bijvoorbeeld een 4-"werk", A 5-verwijdering van "volwassenen" Aangezien bijlage cijfers niet altijd volwassenen kunnen zijn (bijvoorbeeld voor volwassenen, bijlage cijfers kunnen partners of kinderen).

Dat betekent een diagnose van ASAD is mogelijk, en dat verzekeringsmaatschappijen zal herkennen als een geldig psychische stoornis.

Onderdeel van de DSM-5′s ontwikkeling geweest perioden van open commentaar door psychiaters op de voorgestelde diagnoses en haar nieuwe aanpak richting van psychische stoornissen. Vanaf dit het schrijven, de laatste periode voor opmerkingen is voorbij en de inhoud hebben afgerond.

Het is mogelijk dat de scheiding angststoornis diagnose kan worden gewijzigd als u wilt uitsluiten van volwassenen, of dat een andere diagnose voor volwassenen kan worden vervangen.

Alles wat we kunnen doen is op dit punt te houden onze vingers gekruist. De criteria voor de scheiding angststoornis het laatst bijgewerkt op 30 April 2012, dus het lijkt erop dat het kan hebben gestabiliseerd.

De ontwerp-criteria voor scheiding angststoornis, hier volgt als bijgewerkt op 30 April 2012. Vergeet niet dat deze de ontwerp-criteria en kunnen gewijzigd worden:

A. ontwikkelingsachterstand ongepaste en overmatige angst of angst inzake scheiding van degenen aan wie het individu is gekoppeld, zoals blijkt uit ten minste drie van de volgende handelingen:

B. de angst, angst of vermijding is persistent, doorgaans blijvend zes of meer maanden. Opmerking: Een kortere duur is nodig in gevallen van acuut begin of verergering van ernstige symptomen (bijvoorbeeld school weigering of volledige onvermogen om te scheiden van huis of bijlage cijfers).

C. de storing veroorzaakt klinisch duidelijk lijden of bijzondere waardeverminderingen in sociale, academische, beroeps of andere belangrijke terreinen van functioneren.

D. de verstoring is niet beter voor rekening van een andere psychische aandoening (bijvoorbeeld weigeren te vertrekken home in Autisme Spectrum Disorder, waanideeën of hallucinaties betreffende scheiding in psychotische stoornissen; of angst over het hebben van paniekaanvallen in, paniekstoornis en agorafobie situaties in agorafobie, slechte gezondheid in Generalized Anxiety Disorder, hebben een ziekte in ziekte angststoornis, of scheiding van bijlage cijfers toe te schrijven aan trauma in Posttraumatische Stress Stoornis).

De opmerking periode voor de komende DSM-5 is voorbij. De voorgestelde DSM-5 criteria voor volwassen scheiding angststoornis overleefde verschillende revisies vrijwel intact. Dat lijkt erop te wijzen dat de criteria in de DSM-5 maken zal, maar alles mogelijk is.

Dit is een lichtpunt voor lijders van volwassen scheiding angststoornis. Tot slot kunnen zij worden gediagnosticeerd correct door psychiaters. En tot slot, verzekerings-ondernemingen waarschijnlijk zal betalen voor medicatie en therapie voor de behandeling van deze aandoening uitschakelen, katastrofisch.

FOOTNOTES1.  Diagnostische en statistische handleiding van psychische stoornissen, DSM-IV-TR (2000). 309.21 Scheiding angststoornis. Toegankelijk maart 24, 2013↑2.  De DSM-5 voorgestelde herzieningen zijn niet langer beschikbaar online omdat de opmerking periode voorbij is. De symptomen pagina kan worden gedownload als een PDF-bestand ↑3.  Diagnostische en statistische handleiding van psychische stoornissen, DSM-5. Geopend op 19 mei 2012. Niet langer beschikbaar online.↑

Via: Nike Training Club joins Mireia Belmonte en Oscar Peiro

No comments:

Post a Comment